DRUGS IN HET VERKEER

Drugstesten

 

Vermoedt de politie op basis van uiterlijke kenmerken dat het voertuig onder invloed van drugs bestuurd wordt, dan kan de bestuurder verplicht worden mee te werken aan een speekseltest. Is hier aanleiding voor, dan wordt vervolgens een bloed- / urinetest afgenomen om de concentratie drugs vast te stellen.

 

Vaste grenswaarden voor bestraffing van het rijden onder invloed van hard- en softdrugs zijn er niet. Aan de hand van de bloed- / urinetest wordt beoordeeld of en in welke mate de concentratie drugs in het bloed van invloed op de rijvaardigheid was.

 

Sancties

 

Voor het rijden onder invloed van drugs kan een rijverbod worden opgelegd, het rijbewijs ingevorderd of ingehouden worden en/of een boete of een gevangenisstraf worden opgelegd. Daarnaast kan het CBR beslissen dat een cursus moet worden gevolg of een onderzoek alcohol / drugs. Op de site van het CBR vindt u hier meer informatie over.

 

Meer informatie?

 

De richtlijn van het Openbaar Ministerie voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en rijden tijdens een rijverbod vindt u hier.

 

Meer informatie over de ‘recidiveregeling alcohol en drugs’ van het Openbaar Ministerie vindt u hier.

 

De regels omtrent de invordering van het rijbewijs, het opleggen van Educatieve Maatregel en verkeer of het onderzoek alcohol / drugs vindt u hier.

Meer informatie of advies? 

Onze advocaten staan voor u klaar.

Stuur een e-mail naar

info@alcoholdrugsenrecht.nl

Stuur een Whatsapp-bericht

06 – 81 24 11 07

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Maak een afspraak voor een gratis gesprek.

Klik hier voor onze diensten.